Wat zijn filterkoffiemachines

Zakelijk

Wat zijn filterkoffiemachines

Wat zijn filterkoffiemachines

Een filterkoffiemachine is eenvoudig om te gebruiken en maakt een normale zwarte koffie. Wanneer je een filter koffiezetapparaat koopt moet je overwegen of je een model met wasbare filter of één met papieren filters wilt. Wasbare filters zijn makkelijk en besparen kosten, aangezien je ze kan verwijderen en schoonmaken en vervolgens weer kan gebruiken. Ze kunnen de smaak van koffie na verloop van tijd echter besmetten. Papieren filters kan je maar een keer gebruiken en zorgen dus voor meer afval en gedoe, maar ze zijn over het algemeen goedkoop en je kan veel verschillende soorten gebruiken om de smaak van je koffie aan te passen. Ze zijn absoluut onze favoriet.

Vervolgens moet je besluiten of je een glazen pot of thermoskan wilt. Een glazen pot is standaard en staat op een hete plaat om de koffie warm te houden. Hete platen hebben echter twee problemen. Ten eerste mogen ze volgens de EU-wet maar maximaal 40 minuten gebruikt worden. Ten tweede zorgt het constant verwarmen van koffie ervoor dat dit bitter wordt. Een thermoskan gebruikt alleen isolatie om de koffie warm te houden, zodat je van start tot finish koffie met dezelfde kwaliteit krijgt.

Zoek naar een machine die genoeg koffie voor je maakt. Machines worden meestal gemarkeerd met de hoeveelheid kleine (zo’n 85 ml) of grote (125 ml) kopjes die ze bereiden. Een machine voor tien grote koppen is meestal genoeg voor de meeste personen, maar kies voor meer als je een hoop drinkt of regelmatig veel mensen over de vloer hebt. Wil je tot slot dat verse, hete koffie voor je klaar staat wanneer je wakker wordt? Zo ja, koop dan een filtermachine met een klok en timer, zodat je deze voor het slapen in kan stellen en de volgende ochtend hete koffie op je wacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *